Verschillende soorten hondenvoeding

Net zoals dat mensen eten nodig hebben voor energie, hebben honden natuurlijk ook eten nodig. Er zijn verschillende soorten hondenvoeding. Afhankelijk van het ras hond dat je hebt en vaak ook afhankelijk van de hond zelf en welke leeftijd de hond is, is een bepaalde soort hondenvoeding het beste. Het is belangrijk om je hond goed te voeden met genoeg vetten, mineralen, vitamines en natuurlijk afgewisseld met water. In dit artikel bespreken we de drie meest voorkomende hondenvoeding en voor welke hond deze het meest geschikt is. Wil je hier dus meer over weten, lees dan verder.

Droogvoer en natvoer

De twee meest voorkomende soorten hondenvoeding zijn droogvoer en natvoer. Droogvoer is het meeste bekende. Droogvoer is namelijk gewoon hondenbrokken. Hondenbrokken zijn goed voor de tanden van je huisdier. Daarnaast is droogvoer vaak ook iets langer houdbaar. Omdat het droog voer is, zit er weinig water in. Zorg dus altijd voor water naast dit droge voer, zodat je hond het makkelijk kan eten.

Dan is er ook nog natvoer, of ook wel blikvoer. Dit voer is dus nat en vloeibaarder dan droogvoer. Het is voor honden makkelijker om te eten, omdat ze niet veel hoeven kauwen. Dat kan aan de andere kant wel weer voor meer tandsteen zorgen omdat ze minder hun gebit gebruiken. Vaak worden droogvoer en natvoer ook gemixt.

Hypoallergene hondenvoeding

Als je een nieuw hondje krijgt, dan is het belangrijk erop te letten hoe het hondje reageert op de voeding. Als je hondje bijvoorbeeld uitslag krijgt van de voeding of dunne ontlasting heeft, dan kan het zijn dat je huisdier ergens allergisch voor is. Hiervoor is dan hypoallergene hondenvoeding uitgevonden. Dit soort hondenvoeding is voeding waar geen bestanddelen in zitten waar een hond allergisch voor kan zijn. Hierdoor is het dus erg veilig voedsel en kan vrijwel elke hond het eten. Meestal zit er een soort eiwit of vlees in.