Header Image

Home

Akita Inu gezocht? Dan ben je hier bij Hinode Kara aan het  juiste adres.

Wij zijn Sandra, Jan, Jordy en Niels. In 1995 kochten wij onze eerste Japanse Akita.

Akita Inu – “Hinode Kara”

We waren er onmiddellijk van in de ban. Omdat wij dan besloten hadden om ons verdere leven aan de Akita Inu te wijden is onze kennel ontstaan : “Hinode Kara” (betekend in het Japans “van de Rijzende Zon”.

Onze kennel is zo erg beginnen uit te breiden dat er maar weinig plaats meer was voor de honden. Daarom zijn wij ons eigen huis gaan bouwen met extra veel ruimte voor de honden. Onze lievelingen hebben er hun eigen huisje.

Wij zijn aanwezig op Nationale -en Internationale tentoonstellingen, waar onze honden uitmuntende resultaten behalen. Wij doen ons uiterste best om mooie, gezonde honden te fokken met een sociaal karakter. Wij leren nog steeds véél bij over dit prachtige ras. Wij proberen zoveel mogelijk in contact te komen met andere fokkers in Europa.

Veel plezier op onze website en neem gerust contact met ons op voor meer informatie per mail of per telefoon!

Karakter

In deze tijd ziet men hem als een waardig, voor de eigen mensen een vriendelijke kameraad. Toch moet de toekomstige eigenaar van een Akita Inu zich goed realiseren wat de achtergrond is van het ras. De Akita Inu is meestal lief, vriendelijk, verdraagzaam en verstandig als het zijn mensen betreft. Tegen vreemden zal hij eerder wat terughoudend zijn, waarbij hij hen nauwlettend in de gaten zal houden. Hij is zeker niet van het snel blaffende en happende type. Hij waakt en handelt bedachtzaam. Heel anders kan het zijn bij de konfrontatie met andere honden, met name die van hetzelfde geslacht. Het is dus het best dat men in een kennel koppels vormt van reu en teef. Hij is zeer goed in omgang met kinderen.

Conclusie

De Akita Inu is een heel goede mensenvrienden kan een leeftijd van ongeveer 12 jaar bereiken. Voor men tot aanschaf van een Akitapup overgaat, is het goed om inlichtingen over het ras in te winnen.Let ook op dat men zeker één van de ouders van de pup kan zien en aanraken. Zo kan men zien dat men te doen heeft met een sociaal karakter of een agressief  karakter.  Dat kleine wollen beertje van acht weken groeit zeer snel uit tot een grote, krachtige hond.

Tags: Hondenverzekering online afsluitenalles over hondenrassenlandelijk honden informatiecentrum

Top