Huis beveiligen met hond

Wanneer u op zoek bent naar manieren om uw huis te beveiligen, kunt u verschillende methoden overwegen. Als u bijvoorbeeld een hond heeft, kunt u ervoor zorgen dat u een huisdierenluik laat installeren om indringers ervan te weerhouden uw huis binnen te gaan. Het is ook een goed idee om een hond te laten blaffen om criminelen af te schrikken. U moet uw hond ook uit de buurt houden van bepaalde dingen, omdat ze kunnen kauwen op voorwerpen die niet voor hen bedoeld zijn. Neem nu dat u reeds een  bewakingscamera hebt en daarnaast een blaffend hond, beter kan u huis niet beveiligd zijn!

Kan een blaffende hond criminelen afschrikken?

Wanneer u overweegt een hond te gebruiken als afschrikmiddel, wilt u weten of het zal werken. Het antwoord hangt af van het type hond dat u kiest en hoe goed hij getraind is.

Een te grote of te luidruchtige hond kan ongewenste aandacht trekken van uw buren. Bovendien kunnen grotere honden veel verzorging en dierenartsrekeningen vergen. Als u geen tijd of geld hebt om een hond te trainen, kunt u kiezen voor een elektronische waakhond. De voordelen van het hebben van een hond wegen echter niet op tegen de risico’s.

Uit een studie van de Universiteit van North Carolina in Charlotte bleek dat honden een nuttig afschrikmiddel kunnen zijn voor inbrekers. Hoewel de studie vrij klein was, toonden de resultaten aan dat meer honden in een buurt een verband legden tussen minder eigendomsdelicten.

Een van de bekendste afschrikmiddelen is een blaffende hond. Deze waarschuwen eigenaren voor de aanwezigheid van vreemden. Veel rassen staan bekend als effectief, maar uw keuze zal afhangen van uw behoeften.

Kan een installatie van een huisdierdeur indringers afschrikken?

Er zijn enkele veiligheidsrisico’s verbonden aan de installatie van een huisdierendeur in uw huis. Deze omvatten de mogelijkheid dat ongewenste dieren uw huis binnenkomen of dat een indringer uw deur kan openen en binnenkomen. Er zijn echter ook manieren waarop u deze problemen op afstand kunt houden.

U kunt het beste kiezen voor een deur met een vergrendeling. Dit kan voorkomen dat wilde dieren binnenkomen en dat een indringer uw deur kan openen. U moet ook overwegen een beveiligingssysteem aan te schaffen. Het kan u waarschuwen wanneer er activiteit is in uw huis of tuin, en het kan dieven het gevoel geven dat ze in de gaten worden gehouden.

Een andere manier om inbrekers te ontmoedigen is het plaatsen van een veiligheidsbarrière tussen uw huis en de buitenkant. Sommige zijn zelfs gebouwd om er aan de buitenkant uit te zien als hondenhokken.

Veel huiseigenaren installeren deze deuren aan de achterkant van hun huis of aan een zijdeur. Als u een achterdeur hebt, moet u ervoor zorgen dat deze ’s nachts op slot zit, anders kan de indringer deze gemakkelijker openen.

Kan een hond op dingen kauwen die hij niet mag?

Bent u bezorgd dat uw hond op dingen kauwt die hij niet mag? Hoewel kauwen normaal is bij puppies en honden, kan het kauwen op voorwerpen die ongeschikt zijn voor uw hond schade veroorzaken. Er zijn veel manieren om te voorkomen dat uw hond uw meubels en persoonlijke eigendommen vernielt.

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om te voorkomen dat uw hond kauwt op dingen die hij niet mag, is hem te leren dat u niet wilt dat hij kauwt. U kunt lof of een ferme hand gebruiken om hem te laten weten dat u niet blij bent met zijn gekauw.

Een van de beste manieren om te voorkomen dat uw hond kauwt op dingen waarop hij niet mag kauwen, is hem in een bench te zetten. Dit geeft u de kans om hem te trainen en biedt tevens een veilige ruimte waar uw huisdier alleen kan zijn.

Uw huisdier een goed kauwspeeltje geven kan ook een grote hulp zijn. Dit speelgoed kan gemaakt zijn van rubber, nylon of zelfs runderribben. Maar zorg ervoor dat het speelgoed dat u kiest geschikt is voor de leeftijd van uw hond en het niveau van kauwen.

Kan uw hond u beschermen

Een hond in huis hebben kan inbrekers ervan weerhouden in te breken. Maar het is misschien niet genoeg. Als u zich zorgen maakt of uw hond u wel beschermt tegen een dief, kunt u overwegen te investeren in een beveiligingssysteem.

Een goede hond zal snel reageren op elke bedreiging. Of het nu gaat om een indringer, een vreemdeling of een dier, de hond zal blaffen om u te waarschuwen. Dit is een van de meest effectieve manieren om inbrekers uit uw huis te houden.

Als uw hond echter niet is gefokt om te waken, kan hij te bang zijn om u te beschermen. De reactie van uw hond op een aanval hangt af van zijn ras, zijn natuurlijke aard en zijn training. Het is het beste om te investeren in een hond die een werkbeschermer is, die al generaties lang gefokt zijn om met stress om te gaan.

Een Doberman pinscher, bijvoorbeeld, is een hondenras dat de reputatie heeft agressief te zijn. Maar met weinig formele training kan deze volgzame hond uw huis effectief verdedigen.

Geplaatst in: page