Waarom kiezen voor een hondenrek die speciaal is ontworpen voor uw auto?

Af en toe moet u uw hond meenemen in de auto. Dit kan zijn omdat u een bezoek aan de dierenarts moet afleggen met de hond of dat u een heerlijke lange wandeling gaat maken samen met hem of haar. Het is van belang dat wanneer u de hond in de auto laat meerijden, de hond veilig vervoerd kan worden. Een van de beste manieren om dit te doen is uw hond plaats te laten nemen achter in de auto. Om te zorgen dat hij daar veilig zit en niet naar voren kan komen terwijl u rijdt is het sterk aan te raden een hondenrek te plaatsen.

Het is niet vreemd als uw hond niet op één plek blijft zitten. Honden zijn nieuwsgierig en als zij opeens een andere hond zien buiten de auto kan het zo maar zijn dat hij onverwacht door de auto springt. Wellicht heeft u het al eens meegemaakt dat onder het auto rijden de hond iets deed waardoor u afgeleid werd en niet langer u goed kon focussen op de weg.

Veiligheid

Een hondenrek is echt een belangrijke toevoeging aan de veiligheid gedurende de reis van u en die van uw trouwe viervoeter. Een hondenrek zorgt voor een scheiding tussen de bagageruimte en de achterbank. Door dit gedeelte af te schermen blijft de hond op zijn of haar plaats en kan hij niet zorgen dat u afgeleid wordt. Als u plotseling moet remmen weet u ook dat de hond gewoon veilig is en hoeft u zich alleen maar op de weg te concentreren.

Kwaliteit van hondenrek

Er zijn diverse hondenrekken in de handel maar het is wel belangrijk om te kijken hoe sterk jouw hond is voordat je beslist welk rek je aanschaft. Als je een grote hond hebt, zoals bijvoorbeeld een Duitse Herder of Rottweiler, kies je natuurlijk voor een steviger rek dan wanneer je een kleiner soort hond hebt. Voor de allerkleinste hondjes kan een universeel rek al voldoende zijn.

Het materiaal waar deze rekken van gemaakt worden is een zacht staalsoort wat zich makkelijk laat snijden door een laser. Men last vakkundig het rek in elkaar en werkt het af met een poedercoating. Deze poedercoating zorgt ervoor dat het rek niet kan oxideren en er geen roestvorming kan ontstaan.

Hondenrek en onze wetgeving

De wetgeving is ons land geeft duidelijk aan dat de lading in de auto de bestuurder nooit mag hinderen. In de Nederlandse wet staat dat een huisdier hier ook onder gezien wordt. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een hondenrek Suzuki van Travall of wilt u een Hyundai hondenrek kopen, klik dan op de blauwe linkjes. Op deze website verkoopt men goedgekeurde hondenrekken die aan uw auto aangepast kunnen worden zodat u zeker weet dat uw hond veilig in de auto mee kan reizen. Er zijn diverse modellen te koop. U kunt kiezen of u een “stangenrek” of “gaasrek” wilt aanschaffen.

Geplaatst in: page