Voordelen van een hondenverzekering

Jouw hond is een kostbaar bezit. Een hond is er altijd voor je, je praat ertegen en hij steunt je op momenten dat je het nodig hebt. Jouw trouwe viervoeter kan echter ook ziek worden, waardoor er hoge dierenartskosten bij kunnen komen kijken. Je zou dan kunnen kijken naar een hondenverzekering. Echter moet je dan wel gaan bekijken of dit bij je past en welke voorwaarden eraan verbonden zitten om een goede keuze te maken. En wat zijn eigenlijk de voordelen van een hondenverzekering? Onderstaande informatie zet enkele voordelen voor jou op een rijtje.

 

Medische kosten gedekt door de verzekering

Een verzekering voor een hond sluit je niet zomaar af. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie of het wel echt nodig is. Er zit namelijk geen verplichting aan vast. Je bepaalt dus zelf of je een verzekering gaat zoeken voor jouw viervoeter of dat je alle kosten voor de dierenarts zelf gaat bekostigen. Als eigenaar heb je echter altijd de plicht om goed voor jouw hond te zorgen. Medische kosten vallen hier dus ook onder. Voornamelijk deze kosten kunnen hoog oplopen als er meer aan de hand is met jouw hond dan alleen de standaard controle en vaccinaties. Deze kosten worden gedekt door de hondenverzekering.

 

Verschillende pakketten te vinden

Een hondenverzekering kent verschillende dekkingen. Zo zijn er verzekeringen die lage bedragen vergoeden, maar ook die oplopen tot 5000 euro per jaar. Hiervoor zijn, net als bij verzekeringen voor mensen, verschillende pakketten te vinden. Je bepaalt daarom altijd zelf tot welke hoogte jouw hond verzekerd wordt en welke zaken er in het pakket moeten zitten. Daarbij heb je een vast bedrag per maand te pakken. Je hoeft geen geld opzij te zetten iedere maand, terwijl je wel gewoon naar de dierenarts kunt zonder jezelf zorgen te maken om de financiële gevolgen van een operatie of behandeling.

 

De verzekering aanpassen aan de leeftijd

Een hondenverzekering kan volledig naar de leeftijd en het ras van de hond aangepast worden. Voornamelijk voor puppy’s of oudere honden is dit belangrijk. Bij een puppy zit een ongeluk in een klein hoekje en bij oudere honden kan er met regelmaat een ouderdomskwaaltje voorbijkomen. Een verzekering wordt hier ook altijd op aangepast. Bij oudere honden zijn er bepaalde kwalen die bij jonge honden niet vaak voorkomen. Door de verzekering zijn ook deze kwalen gedekt. Zelfs als jouw hond kerngezond is, kan er altijd wat voorvallen en zal een hond op den duur ook een slechtere gezondheid krijgen.

 

Jarenlang betalen afhankelijk van persoonlijke situatie

Ondanks dat je dus jarenlang betaalt voor een huisdierenverzekering en deze wellicht niet altijd nodig hebt, is het wel een uitkomst voor jouw hond. Als er dan een keer iets gebeurt, dan weet je in ieder geval zeker dat er geen hoge kosten bij komen kijken. Echter houdt het tegelijkertijd ook in dat je wellicht jarenlang een bedrag voor de verzekering betaalt zonder dat je hem nodig gaat hebben. Het blijft daarom afhankelijk van jouw eigen situatie waar je het beste mee uit bent.